CrossFit Portti

at Port of Turku

Aleksi ja Tuomo ovat aloittaneet salitoiminnan vuonna 2011 perustaen Reebok CrossFit Turku -salin. Sali kasvoi alkuperäisestä vuosi vuodelta ja muutti Barkerin tiloista nykyisiin Liikuntakeskus Alfalla sijaitseviin suuriin tiloihin vuonna 2021.

Halu toiminnan laajentamiseen oli kytenyt kuitenkin jo pidempään. Sopiva tila löytyi toiminnan laajentamiseen ja sopiva toiminnanjohtajakin omasta valmennusporukastamme; Mirka Henriksson. Näin päätettiin aloittaa yhteistyö CrossFit Portin perustamiseksi Turun keskustan ja sataman tuntumaan.

Mirka toimii CrossFit Portin toiminnanjohtajana sekä päävalmentajana. Mirka aloitti CrossFit harrastuksen Reebok CrossFit Turussa 2015, jonka jälkeen opiskelut ja laji ovat vieneet häntä ympäri Suomea. Ympyrä sulkeutui tietyllä tapaa yhteisen projektin aloittamisen merkeissä CrossFit Portissa.

Valmentamisen Mirka aloitti CrossFit Lahdessa käytyään liikunnanohjaajan ammattikorkeakoulututkinnon Vierumäellä. Mirka tunnetaan yhtenä Suomen parhaista CrossFit -urheilijoista niin yksilökilpailijana, kuin CrossFit Portti -tiiminsä kautta, joka on edustanut Suomea ja CrossFit Porttia jo kolmena peräkkäisenä vuotena CrossFit Gameseissa, lajin maailmanmestaruuskilpailuissa. Mirka on niittänyt menestystä Suomen kisatantereilla sekä kansainvälisesti ja on vakiinnuttanut nimensä Suomen CrossFit skenessä.


Uskomme, että harjoittelun ytimessä on hyvä liike, joka luo vahvan ja kestävän rungon kaikkeen harjoitteluun. Meidän motivaatiomme on saada sinut oppimaan uutta, kehittymään, onnistumaan ja nauttimaan harrastuksestasi. Tervetuloa CrossFit Porttiin avaamaan suorituskykysi rajat!

CrossFit Portti sai nimensä “port” -sanasta ja sijaintinsa satamahenkisyydestä. Logostamme löytyykin satama-aiheita ja CrossFit:sta tuttuja elementtejä kuten levytanko ja kiipeilyköysi.